Eigenares van crèche vermoord met mes

De 32-jarige eigenares van een kinderdagverblijf in Amsterdam-West is gisteravond doodgestoken. Dit heeft de Amsterdamse politie bekendgemaakt. Over de identiteit van de dader en een eventueel motief was vanmiddag nog niets bekend.

De vrouw werd in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer rond 18.40 uur bij haar auto door een nog onbekende dader aangevallen. Ze stond op de parkeerplaats voor haar kinderdagverblijf, dat ze kort daarvoor had afgesloten. De verdachte is nog voortvluchtig.

Kinderdagverblijf Moedersschoot was vandaag gesloten en de de telefoon werd niet opgenomen. Wel waren er begeleiders aanwezig om de ouders te informeren. Voorzitter Robin de Bood van het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer toonde zich volgens een persverklaring geschokt: „Ik ben erg verdrietig.” De Bood kende het slachtoffer. „Het was een lieve, energieke, betrokken vrouw. Ze was geliefd bij ouders en leidsters.”

Het slachtoffer was een bekende persoonlijkheid in Geuzenveld-Slotermeer, een stadsdeel met 40.000 inwoners van wie meer dan de helft van allochtone afkomst is. Zij kwam in 1996 uit Turkije naar Nederland om pedagogiek te studeren. In Turkije had zij enkele jaren gewerkt als verpleegkundige.

In 2003 begon het slachtoffer het kinderdagverblijf Moedersschoot, dat volgens de website openstaat voor alle kinderen ongeacht hun achtergrond. „Het begon allemaal toen ik mijn zoon voor het eerst naar het kinderdagverblijf bracht. Daar zag ik hoe weinig aandacht werd besteed aan een kind. Ineens kwam het bij me op dat ik het beter zou kunnen”, vertelde ze aan Stadsdeelnieuws.