Aanslag verijdeld op president Mexico

mexico stad. De Mexicaanse politie heeft een aanslag op president Felipe Calderón verijdeld. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheidszaken gisteren bekendgemaakt. De politie hield zondagavond in de deelstaat Sinaloa een drugssmokkelaar aan die de aanslag in opdracht van het zogenoemde Pacific-kartel voorbereidde. Het betreft Dimas Diaz Ramos, die de financiële topman van de drugsbende zou zijn. Hij werd maandag met vier medeverdachten aan het publiek getoond. De politie zou al een jaar geleden met het onderzoek zijn begonnen. Dat gebeurde kort nadat Calderón de drugsbendes de oorlog had verklaard. Het Pacific-kartel wordt geleid door Ismael `El Mayo` Zambada en Joaquin `El Chapo` Guzman. Zij zijn de meest gezochte drugsbazen van Mexico.