6 redenen om tv te kijken

Vulkanen rond de Stille Oceaan

1 Jackie Chan

Shanghai Knights

Veronica, 20.30-22.50u.

In het komische vervolg op Shanghai Noon komen Jackie Chan en Owen Wilson terecht in Victoriaans Londen, waar ze koningin Victoria ontmoeten en een potje martial arts op Jack the Ripper loslaten. Chan brengt een ode aan komiek Harold Lloyd door te gaan hangen aan de wijzers van de Big Ben – een verwijzing naar Lloyds film Safety Last uit 1923. (David Dobkin, 2003)

2 Film

The Human Stain

RTL8, 20.30-22.35u.

Regisseur Robert Benton (Kramer versus Kramer ) weet in verfilming van roman van Philip Roth niet te raken. Vanwege vermeend racisme ontslagen professor Anthony Hopkins sluit vriendschap met solitaire schrijver Gary Sinise en begint verhouding met schoonmaakster Nicole Kidman.

3 Nog meer Film

Austin Powers in Goldmember

RTL7, 21.30-23.15u.

Ook Mike Myers’ derde deel van de belevenissen van de oversekste superspion in psychedelisch pak laat zich vooral genieten als een extreem melige James Bond-parodie. Myers is zowel de geheim agent als de twee vijanden: Goldmember en dr.Evil. Hij krijgt hulp van Foxxy Cleopatra, gespeeld door Beyoncé Knowles. Met haar afrokapsel en glimmende, extravagante kleding ziet ze eruit als een funkdiva. (Jay Roach, 2002)

4 vulkanen

Journey into the ring of fire

Canvas, 22.10-23.05u.

Deze BBC-serie gaat over de vulkanen rond de Stille Oceaan en over hoe de bewoners van het gebied door de natuurverschijnselen beïnvloed worden. Vandaag Japan, waar 80 procent van de grond onbewoonbaar is.

5 En nog meer film

Bound

Veronica, 22.50-00.55u.

Eerste film van de Matrix-broertjes diende in hun eigen woorden vooral als visitekaartje om Hollywood van hun kunnen te overtuigen. Ze namen daarvoor het vertrouwde gangstergenre en lieten een heropgevoede crimineel ten prooi vallen aan een fatale vrouw. Niets nieuws dus, ware het niet dat de rol van de crimineel voor een vrouw is weggelegd en dat de spanning wordt opgebouwd op één enkele locatie. Broeierig en sexy. (Larry and Andy Wachowski, 1996)

6 Sport van vroeger

Andere Tijden Sport

Ned.1, 00.20-00.50u.

Een terugblik op de transfer van Ruud Gullit naar AC Milan in 1987. Een jaar voordat PSV de Europacup zou winnen stuurde de sterspeler aan op een breuk met de club. 1,1 miljoen mensen keken op tv naar de aankondiging van Gullit dat hij voor 17 miljoen gulden naar Milaan ging. Het was de tot dan toe duurste transfer ooit.