5 redenen om uit te gaan

Halina Reijn is wanhopig

1 theater

Halina Reijn: La voix humaine

Amsterdam: Stadsschouwburg. 11 t/m 15 aug, 20.00u. www.tga.nl

Ontroerende monoloog waarin Halina Reijn een wanhopige vrouw speelt die in de steek is gelaten door haar minnaar. La voix humaine werd in 1927 geschreven door de Franse dichter en theaterauteur Jean Cocteau (1889-1963). Regie: Ivo van Hove.

2 kunst lenen

Objecten 3D

Rotterdam: Kunstuitleen/ CBK. Tot 30 aug, geopend di-zo 11.00-17.00u. www.cbkrotterdam.nl

Objectenexpositie vol bronzen kangoeroes, abstracte stapelingen van hout, magische bollen, portretkopjes, schoenen met boxen erin. Te leen vanaf twee euro per maand.

3 muziektheater

Wereldband op de Parade

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. Tijd: 19.45, 21.30 & 23.15u. www.deparade.nl

In de muziektheatervoorstelling Twist bespelen de zes mannen van de Wereldband veertig minuten lang vierenvijftig instrumenten. Muziek en absurde liedjes gaan hand in hand met fysieke acts en satire.

4 expositie

Cobra Family

Amstelveen: Cobramuseum. T/m 11 okt, geopend di-zo 11.00-17.00u. www.cobra-museum.nl

Over hoe de jonge Cobrakunstenaars elkaar inspireerden tot het maken van experimentele kunst. De kunstenaars werkten niet alleen in hun ateliers, maar ook tijdens familiebijeenkomsten om zo het maken van kunst te beleven met het gezin. Tijdens Cobra Family kunnen (groot)ouders met kinderen zich ook kunstzinnig vermaken (www.krskrscobra.nl).

5 symfonisch concert

Toward the Sea

Arnhem: Musis Sacrum. Tijd: 20.15u. Entree: 10 euro, t/m 26 jaar: 2 euro. www.muziekzomer.nl

Als ‘young artist in residence’ richtte fluitiste Felicia van den End (1986) voor de NJO Muziekzomer het Nederlands Festival Ensemble op. Samen met regisseur Frans Weisz brengt ze een programma getiteld Toward the Sea met o.a. Syrinx van Debussy.