Zangeresje Little Boots is er al fan van

gadget

Tenori-on

Yamaha, €899,-

Het is hét muziekinstrument voor de 21ste eeuw. Niet in de laatste plaats omdat het ultrahippe, peroxideblonde electropopzangeresje Little Boots groot fan is. De Tenori-on. Een matrix van 16 bij 16 van ledschakelaars waarop iedereen – niet alleen de geoefende techneut achter de knoppen – muziek kan maken. Of zoals Little Boots het verwoordt „popmuziek is tegenwoordig meer dan een grote enge man achter een mixtafel en een meisje in een glitterjurkje dat zingt”. Little Boots, die zondag 23 augustus op Lowlands staat, was een van de eerste muzikanten die het Japanse apparaatje ontdekten. De Britse, die eerder nog deel uitmaakte van het trio Dead Disco, maakte op de Tenori-on haar eigen nummers en wist eind vorig jaar met de in haar werkkamer opgenomen YouTube-filmpjes veel aandacht te genereren op internet. Binnen een paar maanden was ze volgens de BBC dé muzikale belofte van 2009. En tot nu toe heeft ze deze zomer alle festivals plat gespeeld. Niet in de minste plaats vanwege die Tenori-on. Want het lichtgevende apparaatje dat tijdens live optredens op een standaard naast de zangeres staat, met z’n 256 ledschakelaartjes en evenzoveel tonen, geeft Little Boots net die edge die al die andere popacts van het moment niet hebben.

Anke Meijer

    • Anke Meijer