Wisselvallig

Uitbundig zomerweer wordt het niet in Nederland, de komende dagen. We moeten het doen met licht wisselvallig weer: soms een beetje regen, maar ook af en toe zon.

Deze wisselvalligheid wordt veroorzaakt door een aantal storingen die vanuit het westen over de Noordzee trekken en ook ons land aandoen. Gelukkig worden ze flink afgezwakt door een hogedrukgebied, dat weliswaar niet met zijn kern boven Nederland ligt, maar wel regelmatig uitloopt richting ons land.

Ook vannacht trekt een storing over ons land met veel bewolking en af en toe regen. Het wordt nevelig en bij bijna windstille condities daalt de temperatuur naar een graad of 15.

Morgenochtend begint overal grijs en nevelig met af en toe regen. In de ochtend wordt het in het noorden droog, ’s middags is het overal droog en laat de zon zich af en toe zien in de noordelijke provincies.

De westenwind is morgen zwak tot matig en in iets koelere lucht stijgt het kwik naar 20 graden op de Wadden en in Friesland, tot 23 graden in Limburg.

Woensdag trekt een gebied met buiige regen over het land met vooral in het noorden veel regen.

Donderdag en vrijdag verlopen zo goed als droog, met regelmatig zon. De maxima liggen rond de 21 graden. Op vrijdag is het in Limburg met 24 graden warmer.