Volleybalsters op weg naar finale in World Grand Prix

MIAO LI, 10 aug. - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zich nagenoeg zeker geplaatst voor de finale van de World Grand Prix. De ploeg van bondscoach Avital Selinger behield dit weekeinde in de Taiwanese plaats Miao Li zijn ongeslagen status dankzij overwinningen op vice-olympisch kampioen Verenigde Staten (3-2) en de Dominicaanse Republiek (3-0). Dankzij deze overwinningen blijft Nederland stevig aan kop in groep D met een score van twaalf uit zes. De vijf hoogst genoteerde landen en gastland Japan kwalificeren zich voor het finaleweekeinde in Tokio van 19 tot en met 23 augustus. Volgende week spelen de volleybalvrouwen de laatste drie poulewedstrijden. In Hongkong staat de formatie dan tegenover Polen, China en wederom de Dominicaanse Republiek.