vandaag

In het nieuws:

In Groningen, Leiden en Utrecht begint deze week de introductieweek voor de studenten. Volgende week zijn de steden Tilburg, Rotterdam, Maastricht, Delft en Enschede aan de beurt.

Het gerechtshof in Amsterdam behandelt het hogerberoep rondom de Schipholbrand. Uit tenminste één nieuw onderzoek zou blijken dat niet de brandende sigaret van Ahmed Al-J de brand zou hebben veroorzaakt maar dat deze ergens anders is ontstaan.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert de cijfers over jeugd en cannabis van 2007 en 2008.

Trekking van de jackpot van de Staatsloterij. Bij de winnaar wordt 27,5 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven. Belastingvrij. Het prijzengeld van de jackpot in Italië, die dinsdag kan vallen, is veel hoger: 127,5 miljoen euro.

In Wenen gaat de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken in gesprek met de onafhankelijkheidsbeweging van de Westelijke Sahara Polisario. Christopher Ross, onderhandelaar van de Verenigde Naties, zal aanwezig zijn bij de gesprekken.

Het is internationale biodieseldag. 10 augustus 1893 bouwde Rudolf Diesel in Duitsland zijn eerste dieselmotor.