Politiek akkoord over regering Madagaskar

Maputo. Leiders van de belangrijkste rivaliserende politieke partijen in het Afrikaanse Madagaskar hebben gisteren een akkoord bereikt over een eenheidsregering. De overeenkomst omvat een overgangsperiode van 15 maanden, waarin parlementaire en presidentsverkiezingen moeten plaatsvinden onder internationaal toezicht. Oppositieleider Andry Rajoelina greep in maart de macht in het land met steun van het leger. De verjaagde president Ravalomanana zei gisteren niet persoonlijk zitting te nemen in de overgangsregering, maar zijn partij wel. Hij ontvluchtte zijn land in maart, na rellen die aan circa honderd mensen het leven kostten. Een rechtbank veroordeelde hem in juni bij verstek tot vier jaar celstraf wegens corruptie. Onder het akkoord is hem amnestie toegekend.