Overige films

Ik omhels je met 1000 armen (Willem van de Sande Bakhuyzen, 2006, Nederland). Laatste film van Van de Sande Bakhuyzen naar Ronald Gipharts coming of age roman gooit twee verhalen door elkaar. In het ene gaat hoofdpersoon Giph (Tijn Docter) onvolwassen om met de ziekte en dood van zijn aan MS lijdende moeder, fenomenaal gespeeld door Catherine ten Bruggencate, die net zo waardig en onomwonden wil sterven als leven. Een Nederlandse Mar adentro. Maar het andere verhaal gaat gewoon weer jongensachtig over seks en meisjes, een grote liefde met Carice van Houten en een slampampervakantie op La Palma die als katalysator moet dienen. Alles bijeen gehouden in een asymmetrisch web van flashbacks en hallucinaties, dat voornamelijk onverschilligheid oproept. Ned.3, 20.30-22.30u.

King Arthur (Antoine Fuqua, 2004, VS/Ierland/Engeland). Beoogde succesfilm die flopte gooit alle interessante en ontroerende hoofse elementen van de Arthurlegende overboord en biedt twee uur vechten. SBS6, 20.30-23.05u.

I Witness (Rowdy Herrington, 2003, VS/Duitsland). Mexicaanse rechercheur Clifton Collins en mensenrechtenactivist Jeff Daniels onderzoeken slachtpartij aan de Mexicaans-Amerikaanse grens. Adequate thriller.BBC1, 1.05-2.40u.