op nrcnext.nl

Hoeveel calorieën zitten in je hamburger?

De Consumentenbond wil dat fastfoodketens op de prijslijst boven de toonbank aangeven hoeveel calorieën en vet hamburgers en andere snacks bevatten. Nu is het zo dat als je om calorie-informatie vraagt, je een brochure krijgt. Maar het heeft geen effect op het koopgedrag als dit soort informatie elders in de zaak staat, zegt de bond op basis van Amerikaans onderzoek.

Communistisch slapen

De laatste communistische leider van de DDR, Erich Honecker, had vast niet kunnen bedenken dat zijn dienstvliegtuig later dienst zou doen als vijfsterren-hotelsuite in het kapitalistische Nederland. De oude kist van Honecker staat nu op vliegveld Teuge, bij Apeldoorn. De Nederlandse zakenman Ben Thijsen kocht het toestel voor 25.000 euro en hoopt de investering terug te verdienen, met overnachtingen à 350 euro. Dan heb je wel het hele toestel voor jezelf.