Cycloon Morakot houdt flink huis

Een kade tussen de districten Pingtung en Koahsiung in het zuiden van Taiwan is zwaar beschadigd door de cycloon Morakot. De cycloon trof zaterdag Taiwan en bereikte gisteren het Chinese vasteland. In Taiwan veroorzaakte Morakot de ergste overstromingen in vijftig jaar. Er vielen drie doden. Tientallen mensen worden vermist. In het district Pingtung wachten nog 4.000 mensen op hulp in overstroomde dorpen. China evacueerde bijna een miljoen mensen uit het zuidoostelijke kustgebied. In de provincie Zhejiang Water flows past an embankment near a damaged bridge previously linking Pingtung and Kaohsiung, in southern Taiwan on August 9, 2009. Taiwan's government mobilised troops to rescue tens of thousands of residents trapped in the island's worst flooding in 50 years, officials said as Typhoon Morakot pounded Taiwan over the weekend with powerful winds and torrential rain. TOPSHOTS / AFP PHOTO/Sam YEH AFP