4 redenen om uit te gaan

Giovanca maakt feelgoodmuziek

1 muziekcafé

Café Paradiso

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.00-02.00u. Gratis. www.paradiso.nl

Elk jaar als het land in zomersfeer is, wordt de Grote Zaal van Paradiso omgetoverd tot een zomers terras waar je kunt genieten van akoestische en unplugged optredens van bands, dj’s en singer-songwriters. Met o.a. Quaedvlieg en Romeijn, iET, Vera, Les Singes, The Woodwards, Lukas Batteau & dj Jack Undercover.

2 kermis

Megakermis Rotterdam

Rotterdam: op het parkeerterrein bij de Ahoy. T/m 16 augustus. www.megakermisrotterdam.nl

Voor het eerst vindt dit jaar een Megakermis plaats op het parkeerterrein bij de Ahoy. Met bijna 35 attracties, van achtbanen tot Booster, van spookhuis tot Break Dance en van draaimolen tot schiettent.

3 tentoonstelling

Grotto/Stardust

Tilburg: Park de Oude Warande. T/m 27 sept, dagelijks geopend 11.00-17.30u. Gratis. www.grotto09.nl

De buitententoonstelling Stardust heeft als directe aanleiding de oplevering van het paviljoen Grotto, dat de Australische kunstenaar Callum Morton voor De Oude Warande ontwierp. De werken in Stardust zijn te vinden op en langs de acht paden die samen de ster van het sterrenbos De Oude Warande vormen.

4 muziek

Giovanca, Lilian Vieira e.a.

Amsterdam: Concertgebouw. Tijd: 20.15u. Kaarten: 13-24 euro. www.robecozomerconcerten.nl

In het kader van de Robeco Zomerconcerten een Jazz Zomeravond met Giovanca (feelgoodmuziek met invloeden uit pop, soul, jazz, motown en hip hop) en Lilian Vieira, die ‘back to basics’ gaat in een intieme setting.