Zon en buien

Zeer warme lucht is vervangen door een koelere luchtsoort, waarmee de temperaturen zich de komende vijf dagen op een normaal niveau voor de tijd van het jaar zullen begeven. Daarbij wisselen momenten met zon en enkele buien elkaar geregeld af.

Vandaag zijn de momenten met zon in vooral het oosten en Limburg echter schaars. Er valt een aantal buien, mogelijk met wat onweer. De invloed van een storing, die net over de Duitse grens ligt, is voor deze gebieden groot. In de kustprovincies komt de zon wel tevoorschijn en lijkt het de hele dag droog te blijven. Er waait een zwakke of matige noordwestelijke wind, kracht 2 à 4, en de maximumtemperatuur varieert van 20 graden aan de kust tot 23 graden langs de oostgrens.

Morgen lijkt de storing iets westelijker uit te komen, zodat veel bewolking met (onweers)buien Midden-Nederland en mogelijk zelfs de kustprovincies kunnen aandoen. Alleen Zeeland blijft buiten schot: daar blijft het droog en de zon schijnt er geregeld. De temperatuur loopt in het binnenland op tot 20 à 22 graden. Er waait opnieuw een hooguit matige noordwestelijke bries.

Maandag, dinsdag en woensdag schijnt de zon in heel Nederland regelmatig. Met een matige westelijke wind drijven soms een paar buien het land binnen, maar droge perioden hebben waarschijnlijk de overhand. Het wordt tussen de 19 en 23 graden.