We zijn allemaal wel eens niet helemaal normaal

Lezer Cora Duin vertelt over het ik-tijdperk in de jaren zestig en zeventig (Opiniepagina, 27 juli). Zij verwijst naar een poster met de tekst: ”Ooit een normaal mens ontmoet? En, beviel het?” Dit zou het motto van die tijd zijn geweest. Deze poster was echter bedoeld ommeer begrip te kweken voor de psychiatrische patiënt. De poster bestond uit een spiegel met daarbij de genoemde vragen en was uitgegeven door een vereniging (Ypsilon) van psychiatrische (ex-) patiënten. Er waren destijds veel misstanden, zoals de vooroordelen over psychiatrische patiënten en daaruit voorkomend hun slechte behandeling. Je was normaal of je was gek. De poster beoogde aan te geven dat we allemaal wel eens niet helemaal `normaal` zijn.

    • Cees Willemse Hellevoetsluis