Wall Street eindigt de week met winst na gunstig nieuws

New York, 8 aug. - De koersen op de aandelenbeurzen in New York boekten gisteren weer winst na gunstige berichten over de Amerikaanse werkloosheid. Veel beter dan verwachte cijfers over de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten voedden de hoop op economisch herstel. De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen noteerde 1,2 procent hoger op 9370,07 punten. De breder georiënteerde S&P 500-index won 1,3 procent tot 1010,48 punten. De Nasdaq, belangrijke graadmeter voor technologiefondsen, steeg 1,4 procent tot 2000,25 punten. Ook de Europese effectenbeurzen zijn positief het weekend in gegaan. De AEX sloot op het hoogste punt van dit jaar. De aandelenmarkten leefden vooral op dankzij de cijfers over de werkgelegenheid in de VS. De AEX van meest verhandelde fondsen in Amsterdam sloot 2,39 punten ofwel 0,8 procent hoger op 290,50 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs noteerden van 0,9 tot 1,7 procent hoger.