Volgende week in NRC Handelsblad

Woodstock, 1969

Maandag

Zangeres en actrice Ellen ten Damme is de hele maand in Carré te zien in de speciaal rondom haar gemaakte circusshow Cirque Stiletto. Op de binnenlandpagina een portret van Ten Damme.

Dinsdag

Op woensdag is de oefeninterland Nederland-Engeland. Het Engelse voetbalelftal wordt gecoacht door de Italiaan Fabio Capello. Op de sportpagina een verhaal over deze Capello.

Woensdag

Meteen na Revolutionary Road maakte regisseur Sam Mendes nog een film: de bescheiden roadmovie Away We Go. Op woensdag een recensie van die film op de filmpagina.

Vrijdag

Veertig jaar geleden, op 15, 16 en 17 augustus 1969, vond het legendarische popfestival nabij het Amerikaanse Woodstock plaats. In het Cultureel Supplement the unknown story van het beroemdste festival uit de geschiedenis.

Zaterdag

In NRC Weekblad de duurste huizen van Nederland: heeft ook het topsegment van de huizenmarkt last van de recessie? Een rondgang langs de duurste huizen van Nederland die nu te koop staan.

Ook in het Weekblad, in de sectie Wetenschap: het ‘straffeloze brein’. Terwijl gevangenissen vol zitten met criminelen die moeten boeten voor hun daden, blijkt uit hersenonderzoek dat straffen vaak niet helpt. Wat wel helpt: zo vroeg mogelijk ingrijpen. Biedt neurobiologisch onderzoek meer bruikbare inzichten?