SGP wil verplichte bemiddeling bij echtscheiding

Den Haag, 8 aug. - De SGP wil dat echtparen die willen scheiden, verplicht kunnen worden eerst een bemiddelingstraject te doorlopen. Dat staat in de gisteren verschenen publicatie De staat achter de voordeur?! Overheidsinvloed op het gezin in internationaal perspectief van het wetenschappelijk bureau Guido de Brès Stichting van de oppositiepartij in de Tweede Kamer. ”Het is niet de bedoeling dat de overheid achter de voordeur komt. Alleen een toets achteraf is mogelijk. Als een echtscheiding aan de rechter wordt voorgelegd, dan kan deze geen toestemming verlenen omdat er geen bemiddelingspoging is geweest”, aldus directeur Jan Schippers van het SGP-bureau. Vooral als het gaat om gezinnen met kleine kinderen, is het volgens hem waardevol een poging te wagen zo het huwelijk te redden.