selectie

Morse en Lewis, samen én apart. Canvas, 20.40u. en Ned.1, 22.50u. From ITV KEVIN WHATELY RETURNS AS INSPECTOR LEWIS IN NEW ITV1 DRAMA Kevin Whately is to return to the role that made him a household name when he starts filming the new ITV 1 drama Lewis later this month. In the two-hour film, the Oxford policeman has a new younger partner Det Sgt James Hathaway played by Laurence Fox Pictured: Archive picture (LEFT ) Kevin Whately starred with (RIGHT) John Thaw in Inspector Morse and first appeared on screen as Robbie Lewis in 1987 For further info please contact Peter Gray 0207 737 8915 peter.gray@itv.com This photograph is (C) ITV Plc and can only be reproduced for editorial purposes directly in connection with the programme or event mentioned above, or ITV. Once made available by ITV Plc Picture Desk, this photograph can be reproduced once only up until the TX date and no reproduction fee will be charged. Any subsequent usage may incur a fee. This photograph must not be syndicated to any other publication or website, or permanently archived, without the express written permission of ITV Plc Picture Desk. Full Terms and conditions are available on the website www.itvpictures.com

muziek

Shine a light. Muziekdocumentaire van Martin Scorsese. Registratie van het concert van The Rolling Stones in het Beacon Theater in New York in 2006. Behalve het concert zijn ook opnamen te zien uit de ‘A Bigger Bang Tour’ van de Stones in 2005-2007. Ned.3, 19.50-22.00u.

informatief

Vranckx: Plantrekkers in Chili. Eerste van vier reportages over mensen die in extreme armoede leven en laten zien dat je ook met niks kunt overleven. In Chili springen jongens op rijdende vuilniswagens en gooien alles wat nog bruikbaar is eraf om te recyclen. En in de bergen in het noorden staat een installatie waarmee water wordt opgevangen van voorbijdrijvende wolken. Want in de dalen, waar het zelden regent, hebben de dorpen geen drinkwater. Canvas, 20.10-20.40u.

Planet Earth: Jungles. Serie natuurdocumentaires van de BBC, gemaakt door David Attenborough. Hij filmde met een high definition-camera de dieren die in het donker tussen de begroeiing leven. En in het ‘Ngogo forest’ in Oeganda legde hij vast hoe de grootste groep chimpansees ter wereld haar territorium verdedigt tegen indringers.Ned.2, 20.15-21.05u.

amusement

Najib Amhali: Zorg dat je erbij komt. Registratie van deze show van cabaretier Najib Amhali uit 2008. In een decor van molens in een fris groen Hollands landschap met aan de zijkanten twee omgevallen torens wil Najib Amhali een bruggenbouwer zijn tussen moslimfundamentalisten en de westerse samenleving.Ned.1, 20.25-22.05u.

Inspector Morse en Lewis. Ze zijn samen te zien én apart van elkaar. In The secret of Bay 5B moeten Morse en Lewis de moordenaar van een succesvolle architect opsporen. En op Canvas is een aflevering te zien van Lewis, waarin de vroegere adjudant van Morse nu als inspecteur de leiding heeft in een onderzoek naar een zelfmoord. Overigens: op ARD zijn vanavond nóg twee beroemde detectives te zien, Zweedse in dit geval: Kurt Wallander en commissaris Beck. Canvas, 20.40-22.15u. en Ned.1, 22.50-0.35u.

radio

Zomerconcert: Delft Chamber Music Festival. Live vanuit Museum Het Prinsenhof. In de middag o.m. Jiddische muziek, met de première van liederen op teksten van schrijfster Ida Vos, gecomponeerd door de Josef Malkin. In de avond muziek van Bach, Britten, Enescu en Poulenc door een ensemble rond violiste Liza Ferschtman. Radio 4, 13.02-17.00u. en 19.02-23.00u.