selectie

muziek

Shine a light. Muziekdocumentaire van Martin Scorsese. Registratie van het concert van The Rolling Stones in het Beacon Theater in New York in 2006. Behalve het concert zijn ook opnamen te zien uit de ‘A Bigger Bang Tour’ van de Stones in 2005-2007. Ned.3, 19.50-22.00u.

informatief

Vranckx: Plantrekkers in Chili. Eerste van vier reportages over mensen die in extreme armoede leven en laten zien dat je ook met niks kunt overleven. In Chili springen jongens op rijdende vuilniswagens en gooien alles wat nog bruikbaar is eraf om te recyclen. En in de bergen in het noorden staat een installatie waarmee water wordt opgevangen van voorbijdrijvende wolken. Want in de dalen, waar het zelden regent, hebben de dorpen geen drinkwater. Canvas, 20.10-20.40u.

Planet Earth: Jungles. Serie natuurdocumentaires van de BBC, gemaakt door David Attenborough. Hij filmde met een high definition-camera de dieren die in het donker tussen de begroeiing leven. En in het ‘Ngogo forest’ in Oeganda legde hij vast hoe de grootste groep chimpansees ter wereld haar territorium verdedigt tegen indringers.Ned.2, 20.15-21.05u.

amusement

Najib Amhali: Zorg dat je erbij komt. Registratie van deze show van cabaretier Najib Amhali uit 2008. In een decor van molens in een fris groen Hollands landschap met aan de zijkanten twee omgevallen torens wil Najib Amhali een bruggenbouwer zijn tussen moslimfundamentalisten en de westerse samenleving.Ned.1, 20.25-22.05u.

Inspector Morse en Lewis. Ze zijn samen te zien én apart van elkaar. In The secret of Bay 5B moeten Morse en Lewis de moordenaar van een succesvolle architect opsporen. En op Canvas is een aflevering te zien van Lewis, waarin de vroegere adjudant van Morse nu als inspecteur de leiding heeft in een onderzoek naar een zelfmoord. Overigens: op ARD zijn vanavond nóg twee beroemde detectives te zien, Zweedse in dit geval: Kurt Wallander en commissaris Beck. Canvas, 20.40-22.15u. en Ned.1, 22.50-0.35u.

radio

Zomerconcert: Delft Chamber Music Festival. Live vanuit Museum Het Prinsenhof. In de middag o.m. Jiddische muziek, met de première van liederen op teksten van schrijfster Ida Vos, gecomponeerd door de Josef Malkin. In de avond muziek van Bach, Britten, Enescu en Poulenc door een ensemble rond violiste Liza Ferschtman. Radio 4, 13.02-17.00u. en 19.02-23.00u.