luie meloengranita

Vorige week gaf ik op deze plek een recept voor een amandelgranita. Dat was al behoorlijk van het niveau dolce far niente. Maar het kan nog veel luier. Door alcohol aan de granitabasis toe te voegen verlaag je het vriespunt ervan. De vloeistof bevriest dan niet tot een keihard blok ijs, maar tot een wat zachtere massa die je in een keukenmachine tot gruis kunt malen.

Voor 4 personen: 750 gram watermeloenvruchtvlees, geraspte schil en sap van 1 (onbespoten) limoen, 60 ml tequila, 2-3 eetlepels poedersuiker

Snijd de meloen in stukken, pureer ze en wrijf het vocht door een zeef. Roer er de citroenrasp- en sap, de tequila en suiker door. Schenk het mengsel in een plastic diepvries doos en zet afgesloten minimaal 4 uur in de vriezer. Haal de bevroren meloen uit de vriezer, snijd in grote stukken en maal deze tot gruis in een keukenmachine.