`ING rondt verkoop zakenbank Azië af`

Amsterdam, 8 aug. - Bankverzekeraar ING rondt de verkoop van zijn zakenbankdivisies in Azië en Zwitserland naar verwachting in september af. Dat hebben bronnen dichtbij de onderhandeling vrijdag gezegd tegen persbureau Reuters. De verkoop kan volgens de bron rond de 1 miljard dollar (700 miljoen euro) opbrengen. Zes verschillende partijen zouden een bod hebben uitgebracht. De Zwitserse bank Julius Bear is de grootste kanshebber, aldus de bron. De Britse banken Barclays, Standard Chartered en HSBC zouden ook interesse hebben getoond, maar nu niet meer in de race zitten. ING, Julius Bear, Barclays, HSBC en Standard Chartered wilden niet op de berichtgeving reageren. De bankverzekeraar heeft eerder dit jaar al gezegd activiteiten te willen afstoten. Het concern is door de kredietcrisis in de problemen gekomen en heeft steun gekregen van de Nederlandse overheid.