Golfer Olazabal naar KLM Open

ZANDVOORT. 8 aug. - De Spaanse golfer Jose Maria Olazabal is een van de blikvangers op de KLM Open, van 20 tot en met 23 augustus op de Kennemer banen in Zandvoort. Olazabal (43) is een grootheid in de golfsport. Hij won twee keer The Masters op Augusta (1994 en 1999). Olazabal won als jonge prof in 1989 de KLM Open. Spelers uit de mondiale top tien ontbreken wegens de afzegging van de Zweed Robert Karlsson, die hinder heeft van een oogblessure. Andere topspelers zijn de Schot Colin Montgomerie, de Ier Paul McGinley, de Fransman Thomas Levet, de Deen Thomas Björn en de Engelsman Chris Wood. De Noord-Ier Darren Clarke komt zijn titel verdedigen. Joost Luiten, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Wil Besseling, Taco Remkes en Inder van Weerelt zijn de Nederlandse spelers.