film

Forrest Gump (Robert Zemeckis, 1994, VS). Aan Woody Allens Zelig verwante succesfilm met Tom Hanks als de vleesgeworden naïeve onschuld die zich tot held ontpopt bij allerlei historische gebeurtenissen in Amerika. SBS6, 20.00-22.50u.

La môme / La vie en rose (Olivier Dahan, 2007, Frankrijk). Als één ding duidelijk wordt uit de chaotische, enerverende, onbevredigende en flamboyante reis door het leven van zangeres Edith Piaf (Marion Cotillard) dan wel dit: zij heeft geleefd. Ook met Gérard Depardieu. Ned.2, 22.45-1.00u.

Zus & Zo (Paula van der Oest, 2001, Nederland). Op Tsjechovs De drie zusters geïnspireerde, stekelig-romantische komedie over drie Amsterdamse zussen en hun kleine homoseksuele broertje. Met o.a. Monic Hendrickx, Anneke Blok en Sylvia Poorta. Ned.3, 23.10-1.00u.

Girlfight (Karyn Kusama, 2000, VS). Festivallieveling annex regiedebuut van leerlinge van John Sayles over tienermeisje dat zich via het boksen ontworstelt aan haar lot in een achterbuurt in Brooklyn. Sterke hoofdrol van Michelle Rodriguez. Eén, 23.50-1.35u.