Citaten

„En toch zit het veel Italianen niet lekker. Er is namelijk steeds nieuw gedoe en steeds moet de premier terugkomen op eerdere verklaringen en zijn verhaal bijstellen. Zijn meest recente conclusie is dat hij ‘geen heilige is’, een conclusie die door zijn landgenoten inmiddels breed wordt gedeeld.” Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken, PvdA) over het gedrag van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi buiten de politieke arena, minbuza.nl, 3 augustus. Frans Timmermans (1961) Staatssecretaris Europese Zaken.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 27 februari 2007 Mentzel, Vincent

„Voor haar is het geen opluchting dat Ferdi E. nu dood is. Ze vertelde een huilbui te hebben gehad na het horen van het nieuws en heeft erg met de familie E. te doen. Ze wilde niet de rest van haar leven met wrok rondlopen.”

Alex Verburg, auteur van ‘De verzoening, het verhaal van Hank Heijn’ over Hank Heijn, de weduwe van Gerrit Jan Heijn, bndestem.nl, 3 augustus.

„Als het virus zich net zo snel gaat verspreiden als dat mijn aantal followers ineens gegroeid is, krijgen we een echt probleem. Weltrusten.”

Viroloog Ab Osterhaus twittert, twitter.com/abosterhaus, 5 augustus.

„68 stemmen is een overwinning voor het Witte Huis. Als de regering-Obama die steun krijgt voor de gezondheidszorg, loopt de regering juichend over Pennsylvania Avenue.”

Politicoloog John Geer over benoeming van opperrechter Sotomayor, Los Angeles Times, 7 augustus.

„Ik heb een katterig gevoel. Zaak rond cabaretiers kent alleen maar verliezers. Dat was allemaal de bedoeling niet. Ik ga maar even fietsen.”

EO-presentator Andries Knevel over het afgelaste cabaretprogramma ‘Loopt een man over het water’. twitter.com/AndriesgKnevel, 3 augustus.

„Toen ze Amerikaanse grond verlieten, waren ze nooit van plan Noord-Korea binnen te gaan. Ze zei dat dat misschien dertig seconden het geval was. En toen, je weet wel, werd alles een beetje chaotisch.”

Lisa Ling is blij dat haar zus, journaliste Laura Ling die vastzat voor illegale landoverschrijding in Noord-Korea, na bemiddeling van oud-president Clinton weer thuis is, cnn.com, 7 augustus.

„En toch zit het veel Italianen niet lekker. Er is namelijk steeds nieuw gedoe en steeds moet de premier terugkomen op eerdere verklaringen en zijn verhaal bijstellen. Zijn meest recente conclusie is dat hij ‘geen heilige is’, een conclusie die door zijn landgenoten inmiddels breed wordt gedeeld.”

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken, PvdA) over het gedrag van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi buiten de politieke arena, minbuza.nl, 3 augustus.

„Het maakt enorm verschil of ik de telefoon opneem met prinses Irene of Irene van Lippe. Het heeft mezelf geholpen dichter bij mensen te zijn.”

Prinses Irene in een documentaire n.a.v. haar zeventigste verjaardag, human.nl, 3 augustus.