Amsterdamse tiener dag na schietpartij overleden

Een 15-jarige jongen die in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond raakte na een schietpartij in Amsterdam Zuidoost, is vrijdagmiddag in het ziekenhuis overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De politie pakte na de schietpartij een 16-jarige jongen op. Die kwam gisteren echter weer op vrije voeten. Hij is geen verdachte meer. Verder is nog niemand aangehouden.

Een nog onbekende persoon schoot meerdere keren op een auto. Het slachtoffer zat als passagier in dat voertuig. De politie kan nog niet zeggen waar de ruzie over ging en of de schutter het slachtoffer met opzet of per ongeluk heeft neergeschoten.

De dodelijk schietpartij staat volgens de Amsterdamse politie los van een serie schietpartijen in Amsterdam Zuidoost. Daar vonden de afgelopen drie maanden al minstens 10 schietincidenten plaats. De politie ontkent dat sprake is van een bendeoorlog in Amsterdam, zoals de Amsterdamse nieuwszender AT5 eerder deze week berichtte.