vandaag

In het nieuws:

De staf van de Task Force Uruzgan keert na een half jaar terug naar Nederland. Brigadegeneraal Middendorp is vervangen door ranggenoot Marc van Uhm.

Een bruidspaar trouwt in Delft op een uniek moment: 123456789. 12.34 (uur), 56 (seconden), 7 (dag), 8 (maand), 9 (jaar).

De Franse premier Fillon ontmoet bankiers en de centrale bank om te verzekeren dat de nieuwe regels voor bonussen worden gerespecteerd. De Franse bank BNP Paribus heeft al 1 miljard euro voor bonussen gereserveerd.

De tyfoon Morakat, categorie 4 op schaal 1 tot 5, nadert waarschijnlijk noordelijk Taiwan, met windsnelheden tot 137 km per uur. Zaterdag arriveert Morakat vermoedelijk in Zuidoost-China.

In Alkmaar opent de jaarlijkse kaasmarkt op het Waagplein.

Op zondag is de laatste dag van het Kwakoe Zomerfestival, het multiculturele festival in de Amsterdamse Bijlmer.

In de Schotse stad Edinburgh begint het grootste theater- en kunstfestival ter wereld: het Edinburgh Fringe Comedy Festival, dat duurt tot 31 augustus.

In Zuid-Afrika staken de werknemers van telecombedrijf Telkom.

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Kaasmarkt

In tegenstelling tot wat in Vandaag In het nieuws (pagina 3, 7 augustus) stond vermeld, is de Alkmaarse kaasmarkt niet een jaarlijks, maar een wekelijks evenement. De markt wordt gehouden van de eerste vrijdag in april tot en met de eerste vrijdag in september.