Theaterbezoek in Londen gestegen

Londen, 7 aug. - Het bezoek aan de theaters in Londen is dit jaar met 2,5 procent gestegen, ondanks de crisis. Onder de 7 miljoen bezoekers tot midden juli zijn veel Britten die dit jaar niet naar het buitenland met vakantie zijn gegaan. In 2008 gingen in totaal 13 miljoen mensen naar de theaters in Londen. De inkomsten uit kaartverkoop stegen met 3,5 procent. Het eerste kwartaal van 2009 vertoonde het bezoek nog een daling van 5 procent. Alle soorten producties doen het goed, volgens de brancheorganisatie Society of London Theatre. Musicals trekken 61 procent van het publiek. Producties als Oliver, Priscilla, Queen of the Desert en Sister Act zorgden voor 19 procent meer musicalbezoekers. Bij het toneel waren Calendar Girls, Hamlet en Waiting For Godot met de bekende acteurs Ian McKellen en Patrick Stewart favorieten.