Smullen van schilderijen

Smullen van schilderijen Den Haag In het Mauritshuis kunnen kinderen op 12 en 19 augustus om 11u en 14u mee op een ‘lekkere’ wandeling door het museum. Samen met een museumdocent lopen ze langs ‘lekkere’ en misschien ook wel ‘vieze’ schilderijen. Daarna is er een echte proeverij. Wat is nou zoeter: een abrikoos of een perzik? Geïnspireerd door de schilderijen maken kinderen zelf een stilleven. Er staan kommetjes met fruit klaar om na te schilderen en om van te snoepen. Na afloop mag het schilderij mee naar huis.Van 6 t/m 12 jaar. Korte Vijverberg 8. Deelname gratis. Res (verplicht): www.mauritshuis.nl Adriaen Coorte, Stilleven met bosaardbeien, 1705, papier op paneel 16,5 x 14 cm, Mauritshuis, Den Haag

Den Haag

In het Mauritshuis kunnen kinderen op 12 en 19 augustus om 11u en 14u mee op een ‘lekkere’ wandeling door het museum. Samen met een museumdocent lopen ze langs ‘lekkere’ en misschien ook wel ‘vieze’ schilderijen. Daarna is er een echte proeverij. Wat is nou zoeter: een abrikoos of een perzik? Geïnspireerd door de schilderijen maken kinderen zelf een stilleven. Er staan kommetjes met fruit klaar om na te schilderen en om van te snoepen. Na afloop mag het schilderij mee naar huis.Van 6 t/m 12 jaar. Korte Vijverberg 8. Deelname gratis. Res (verplicht): www.mauritshuis.nl