Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Senaat VS stemt in met extra geld voor sloopregeling

Washington, 7 aug. - De Amerikaanse Senaat heeft donderdag ingestemd met extra geld voor de sloopregeling voor auto`s. Twee miljard dollar uit het fonds om de economie uit het slop te trekken, wordt toegevoegd aan de pot voor de sloopregeling. Zestig senatoren stemden voor de regeling en 37 tegen. Het Huis van Afgevaardigden stemde vorige week al in met de maatregel die de duur van het succesvolle programma verlengt. Oorspronkelijk had de overheid 1 miljard dollar beschikbaar gesteld voor de regeling, waarbij Amerikanen tot 4.500 dollar terug kunnen krijgen voor hun oude auto als ze een nieuwe, zuinigere auto kopen. Dat bedrag was binnen een week zo goed als op, nadat Amerikanen 200.000 nieuwe auto`s hadden gekocht.