Resultaat NS loopt terug door de crisis

Utrecht. De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben last van de economische crisis, zowel bij het reizigersvervoer, de activiteiten op de stations als bij de bouwactiviteiten. Het bedrijf zag de winst over de eerste helft van het jaar dalen tot 100 miljoen euro, tegen 166 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft NS gisteren bekendgemaakt. De toename van de vraag naar treinreizen is over de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd tot een stijging van 1,2 procent. Over het eerste half jaar van 2008 kwam deze groei nog uit wel op 2,2 procent. Binnen Nederland steeg het totale aantal reizigerskilometers tot 8,14 miljard vergeleken met 8,05 miljard over de eerste helft vorig jaar. NS verwacht een stagnatie in de groei van het reizigersvervoer.