Ontsnapte Belgen zaten in Amsterdam

Brussel. De drie gedetineerden die twee weken geleden met een gekaapte helikopter uit de gevangenis in het Belgische Brugge ontsnapten hebben zich eind juli schuilgehouden in een hotel in Amsterdam. Dat meldde de Belgische politie gisteren. De drie zijn gefilmd bij het uitchecken in het hotel op 29 juli. Volgens een woordvoerster van justitie in Brugge hebben ze vanaf hun ontsnapping op 23 juli in dit hotel verbleven. Ze pleegden in deze periode vier bankovervallen in Antwerpen en wijde omgeving. Twee van de drie zijn inmiddels opgepakt. Eén werd maandag aangehouden in Brussel, de tweede is gisteren in het noorden van Marokko gearresteerd, waar hij op weg was naar familie. De politie is nog op zoek naar de derde ontsnapte en naar de vrouw die de helikopter huurde.