Meesterwerken op papier

Meesterwerken op papier Amsterdam Het Rijksmuseum toont vanaf deze zomer vier keer per jaar 17de-eeuwse tekeningen en prenten uit eigen collectie: 'Meesterwerken op papier'. Het licht en het donker is de eerste in deze serie presentaties. Het spel met licht en donker was een belangrijk kenmerk van de Nederlandse 17de eeuwse prentkunst. De grootmeester van het licht-donker contrast was natuurlijk Rembrandt, maar ook tijdgenoten als Jan Both en Jan Lievens bereikten spectaculaire effecten met zwarte inkt op wit papier. T/m 31 aug, Jan Luijkenstraat 1. Dag 9-18u, vr tot 20u30 opnamedatum:2006-02-20

Amsterdam

Het Rijksmuseum toont vanaf deze zomer vier keer per jaar 17de-eeuwse tekeningen en prenten uit eigen collectie: 'Meesterwerken op papier'. Het licht en het donker is de eerste in deze serie presentaties. Het spel met licht en donker was een belangrijk kenmerk van de Nederlandse 17de eeuwse prentkunst. De grootmeester van het licht-donker contrast was natuurlijk Rembrandt, maar ook tijdgenoten als Jan Both en Jan Lievens bereikten spectaculaire effecten met zwarte inkt op wit papier.

T/m 31 aug, Jan Luijkenstraat 1. Dag 9-18u, vr tot 20u30