Mapplethorpe's Polaroids

Mapplethorpe’s Polaroids Oxford Voor het digitale tijdperk was er een andere freestyle manier van fotografie; de Polaroid. Intieme momenten konden met onmiddellijk resultaten worden vastgelegd. Robert Mapplethorpe vond dat het medium perfect paste in het snelle leven van de jaren zenventig en tachtig. Hij begon zijn carrière als fotokunstenaar in het Chelsea Hotel in Manhattan met een serie polaroid portretten met minnares Patti Smith. T/m 13 sept, Polaroids: Mapplethorpe, Modern Art Oxford, 30 Pembroke Street, Oxford 0X1, 00441865 722733 & www.modernartoxford.org.uk Mapplethorpe, Robert

Oxford

Voor het digitale tijdperk was er een andere freestyle manier van fotografie; de Polaroid. Intieme momenten konden met onmiddellijk resultaten worden vastgelegd. Robert Mapplethorpe vond dat het medium perfect paste in het snelle leven van de jaren zenventig en tachtig. Hij begon zijn carrière als fotokunstenaar in het Chelsea Hotel in Manhattan met een serie polaroid portretten met minnares Patti Smith.

T/m 13 sept, Polaroids: Mapplethorpe, Modern Art Oxford, 30 Pembroke Street, Oxford 0X1, 00441865 722733 & www.modernartoxford.org.uk