Lemonheads spelen covers

cd pop Lemonheads: Varshons
cd pop Lemonheads: Varshons

cd pop

Lemonheads:Varshons ***

Bijna iedere gevestigde popmuzikant neemt ooit een cd op met liedjes van anderen. Hij heeft bij de uitvoering van andermans compositie minstens drie mogelijkheden: het min of meer hetzelfde te laten klinken als het origineel, het te laten klinken als eigen werk, of er iets totaal anders mee doen. In het geval van een cover-cd van Lemonheads, de band van Evan Dando, is de tweede optie te verkiezen, omdat Dando een van de mooiste slaapkamerstemmen van de popmuziek heeft. Bovendien maakt zijn eigen band al een tijdje geen fatsoenlijke nummers meer. Dan is het slim om songs van uiteenlopende muzikale helden als Wire, Sam Gopal en Dando’s grote voorbeeld Gram Parsons te bewerken tot Lemonheads-achtige liedjes. Daarbij wordt de schoonheid achteloos rondgestrooid: in het zachtmoedige akoestische gitaarspel en het sluimerende tempo. Uitschieter is Beautiful, bekend in de versie van Christina Aguilera, dat hier een introverte uitvoering krijgt, met angstaanjagend overstuurde gitaren op de achtergrond.