Klaas Jan Huntelaar blij met contract bij Milan

Klaas Jan Huntelaar heeft het witte shirt van Real Madrid verruild voor het roodzwarte tenue van AC Milan. Hij tekende gisteren in de Noord-Italiaanse stad een vierjarige verbintenis. De voetballer, die volgende week 26 jaar wordt, kan een jaarsalaris van ruim drie miljoen euro tegemoet zien.

Huntelaar is blij met zijn overgang van Real naar Milan. Hij treedt bij de Italiaanse club in de voetsporen van een aantal illustere landgenoten als Marco van Basten en Ruud Gullit. „AC Milan en de stad Milaan zijn speciaal voor Nederlanders. Ik vind het mooi dat ik hier ook mag spelen”, zei de aanvaller gisteren bij aankomst in Milaan.

Huntelaar gaat bij Milan voetballen met spits Filippo Inzaghi, maar wilde niet met de Italiaan worden vergeleken. „Ik ben geen Inzaghi. Iedere speler is anders.”

De Nederlandse aanvaller vertrok in de winterstop van Ajax naar Real, voor 27 miljoen euro, maar was daar sinds het aantreden van de nieuwe voorzitter Florentino Perez ongewenst. Net als Huntelaar werden Ruud van Nistelrooy en Rafael van der Vaart door trainer Manuel Pellegrini niet geselecteerd voor oefenduels van Real in Toronto en Washington. Wesley Sneijder, Arjen Robben en Royston Drenthe zijn wel opgenomen in de selectie van 22 spelers voor de trip naar Canada en de VS.

Huntelaar had bij Real een contract tot medio 2013. De international speelde in twintig competitieduels, waarin hij acht doelpunten maakte. Onlangs werd hij in verband gebracht met VfB Stuttgart, Arsenal en Ajax die hem wilden huren.

De transfer van Huntelaar heeft geen nadelige gevolgen voor Ajax. De Amsterdamse club verkocht de spits halverwege het vorige seizoen voor 20 miljoen euro aan de Spaanse club. Ajax incasseert de komende vier seizoenen nog eens 7 miljoen euro voor Huntelaar als Real Madrid goed presteert in de Champions League en nationale competitie. Huntelaar hoeft daarvoor in die periode niet bij Real Madrid onder contract te staan.