Japan

Wij gaan dit jaar voor het eerst naar Japan. Dat komt omdat mijn vader daar voor 3 maanden moet gaan werken. Wij gaan dan de eerste 3 weken met hem mee.

De eerste 2 dagen gaan we naar Disneyland in Tokio. We gaan ook nog naar Hakone, Nara, Nagoya, Kyoto, Osaka, Hiroshima, Fukuoka en Nagasaki. Dat gaan we samen doen met Japanners van mijn vaders werk. We gaan ook naar het beeld van Sadako. Sadako was een meisje dat de atoombom in 1945 niet heeft overleefd net als vele anderen. Haar beeld staat in het Park van de Vrede. Ik heb een boek over haar thuis.

Ik weet al veel over Japan omdat ik een spreekbeurt daarover heb gehouden in groep 4. In Japan eten ze veel sushi, maar ook noedels – een soort pasta. Gelukkig maar, want ik lust helemaal geen sushi. Ze drinken veel groene thee en dat vind ik wel lekker. Ze hebben zelfs ijs met die smaak. In Tokio is er een Hello Kitty-pretpark. Daar gaan we ook heen, en ik kijk daar het meeste naar uit.

Sayonara!

Laura Jimmink, 9 jaar, uit Leiden.