Iets koeler

Na het warme zomerweer van de afgelopen dagen breekt nu een koelere en licht wisselvallige periode aan. Het hogedrukgebied boven Scandinavië, dat bij ons de afgelopen dagen voor zon en hoge temperaturen zorgde, verliest zijn invloed op Nederland en de storing die al dagenlang voor de kust op de loer lag, trekt hierdoor vandaag vanuit het zuidwesten ons land binnen. Achter deze storing draait de wind van zuidoost naar noordwest en voorlopig wordt vanuit deze hoek koelere lucht aangevoerd.

Vannacht is het nog zwoel, het wordt niet kouder dan een graad of 17 tot 18. In de oostelijke helft van het land valt een aantal buien, soms met onweer, en lokaal ontstaat mist. In de westelijke helft van het land is het droog, maar overwegend bewolkt.

Morgenochtend kan in het oosten van het land nog een (onweers)bui vallen. In het westen is het aanvankelijk bewolkt, maar ’s middags komt er steeds vaker de zon tevoorschijn. Het oosten blijft overwegend bewolkt met af en toe regen. De matige noordwestenwind voert koelere lucht aan met maxima van 20 graden op de Wadden tot 23 graden in Limburg.

Voorlopig blijft het wisselvallig en houden we deze temperaturen. Tot dinsdag is het vooral in het oosten bewolkt en valt daar af en toe regen. In het westen is het nog geregeld zonnig. Dinsdag verloopt overal droog.