Geen strafrechtelijk onderzoek naar de declaraties Wolfsen

Utrecht. Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de declaraties van de woonkosten van de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gisteren bekendgemaakt. Tegen Wolfsen was aangifte gedaan van oplichting door bestuursrechtdeskundige Vink. Volgens hem heeft de burgemeester ten onrechte een bedrag van 17.000 euro geïnd aan pensionkostenvergoeding. In de aangifte stond volgens het OM niet genoeg informatie om aan te nemen dat er sprake is van oplichting. Wolfsen kwam eerder in opspraak nadat de uitgever van het huis-aan-huisblad Ons Utrecht een oplage van de krant liet herdrukken na contact met de burgemeester. Wolfsen was niet blij met een artikel in die krant over zijn pensionkostenvergoeding. In het stuk stelde bestuursdeskundige Twan Tak dat Wolfsen een deel van zijn pensionkostenvergoeding, die hij kreeg toen hij al in Utrecht werkte maar er nog niet woonde, ten onrechte ontving.