Fans van AC Milan én Inter onthalen spits Huntelaar

Fans van AC Milan én Inter onthalen spits Huntelaar Milaan, 7 aug. Klaas Jan Huntelaar vertrekt na een diner met Adriano Galliani, vice-voorzitter van zijn nieuwe werkgever AC Milan. De Nederlandse international, voor wie de Italiaanse club naar verluidt 15 miljoen euro betaalt aan Real Madrid, werd gisteren onder massale media-aandacht op het vliegveld onthaald door supporters van AC Milan én stadgenoot en aartsrivaal Internazionale.Huntelaar, die mogelijk op 29 augustus zijn eerste beladen stadsderby speelt, treedt in de voetsporen van onder meer Marco van Basten en Ruud Gullit en wordt ploeggenoot van Clarence Seedorf. „AC Milan en de stad Milaan zijn een speciale plek voor Nederlanders”, zei Huntelaar bij zijn aankomst. „Ik vind het mooi dat ik hier ook mag gaan spelen. AC Milan moet weer een mooi seizoen krijgen.”Huntelaar, die vandaag een medische keuring onderging en daarna een contract zou tekenen tot medio 2013, treft bij AC Milan ook de trefzekere spits Filippo Inzaghi. De oud-Ajacied wilde echter niet met de Italiaan worden vergeleken. „Ik ben geen Inzaghi. Iedere speler is anders. Niemand is met elkaar te vergelijken.” Foto Reuters Dutch striker Klaas-Jan Huntelaar leaves after a dinner with Italian Serie A soccer club AC Milan chief executive Adriano Galliani in Milan August 6, 2009. AC Milan have agreed a deal with Real Madrid to make Huntelaar their first major signing of the close season. Huntelaar, who has become surplus to requirements at Real following the Spanish club's massive spending spree, will join Milan on a four-year contract, the Serie A club said on Thursday. REUTERS/Paolo Bona (ITALY SPORT SOCCER) REUTERS