De Lowlandslaars

Jimmy Choo Wellies Wat: Jimmy Choo Wellies Waar: www.jimmychoo.com Kost: 295,00 euro Hoeveel verkocht: niet bekend

Over twee weken reizen 55.000 mensen naar Biddinghuizen om drie dagen lang over het festivalterrein van Lowlands te banjeren. Met een beetje mazzel hebben ze zon, met een beetje pech regen. De voorspelling luidt vooralsnog: wisselvallig.

Wie verstandig is, slaat dus alvast een paar regenlaarzen in. De laars is trouwens al jaren een fenomeen op Lowlands. En ieder jaar wordt die mooier en kleurrijker. Wie dit jaar überstylish wil zijn, moet voor de ‘Jimmy Choo Wellie’ gaan. Dé hit van het Britse muziekfestival Glastonbury afgelopen juni, toen menig beroemdheid met de krokodillenprint-laars door de modder ging.

Deze ‘wellies’, een samenwerking tussen de schoenenmaker Choo en de ouderwets Britse laarzenfabrikant Hunter, werden begin deze zomer in beperkte oplage uitgebracht en waren direct uitverkocht. Een nieuwe oplage, waarvoor je je nu via de Jimmy Choo-website kunt opgeven, gaat vanaf november in de verkoop. Te laat voor Lowlands dus. Maar de ‘gewone’ zwarte Hunter-regenlaars, de favoriet van fotomodel Kate Moss, is nog wel te koop.

Anke Meijer