Berlage in Beeld

Berlage in Beeld Amsterdam Deze week wordt op de Apollolaan en op de Minervalaan de sculptuurroute ArtZuid 09, Berlage in Beeld ingericht. De route toont zevenentdertig moderne, naoorlogse en hedendaagse kunstwerken in het decor van het Plan Zuid van de architect Berlage, de stadsuitbreiding van Amsterdam van 1917. Voor sommige beelden moest een hijskraan en dieplader worden ingezet; zoals voor La Demeure Humaine van Ossip Zadkine en Le Penseur van Auguste Rodin. De expositie wordt zondag 16 augustus geopend. T/m 26 okt. Inl www.artzuid.nl

Amsterdam

Deze week wordt op de Apollolaan en op de Minervalaan de sculptuurroute ArtZuid 09, Berlage in Beeld ingericht. De route toont zevenentdertig moderne, naoorlogse en hedendaagse kunstwerken in het decor van het Plan Zuid van de architect Berlage, de stadsuitbreiding van Amsterdam van 1917. Voor sommige beelden moest een hijskraan en dieplader worden ingezet; zoals voor La Demeure Humaine van Ossip Zadkine en Le Penseur van Auguste Rodin.

De expositie wordt zondag 16 augustus geopend. T/m 26 okt. Inl www.artzuid.nl