Auberginerolletjes

Gegrilde plakken aubergine, gevuld met zachte geitenkaas, halfgedroogde tomaatjes en basilicum zijn onweerstaanbaar als borrelhap, maar je zou ze ook als voorgerecht kunnen serveren. Of als bijgerecht bij een pasta met tomatensaus.

Voor 6 rolletjes:

1 grote aubergine

olijfolie

6 halfgedroogde tomaten

100 g zachte geitenkaas, in 6 stukjes

12 blaadjes basilicum

verder: 6 cocktailprikkertjes

Snijd de aubergine in de lengte in zes plakken. Bestrooi met zout, leg in een vergiet en plaats er iets zwaars op. Laat zo 30 minuten staan. Verhit een grillpan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aubergineplakken en kwast ze aan beide kanten in met olijfolie. Rooster ze om en om een paar minuten op de hete grillplaat (ze hoeven niet gaar te worden – alleen een lekker grillsmaakje te krijgen). Spreid de aubergineplakken uit op een bakplaat. Schuif in de oven en haal ze er na 10 minuten weer uit.

Leg steeds een plak aubergine op het werkvlak, leg er een blaadje basilicum op, een stukje geitenkaas, een halfgedroogd tomaatje en weer een blaadje basilicum. Rol de aubergineplak op en steek vast met een cocktailprikkertje. Schuif de auberginerolletjes dan nog heel even terug in de oven, tot de geitenkaas gaat smelten.

Janneke Vreugdenhil

Post jouw favoriete zomerrecept op .nrcnext.nl/koken Op nrc.tv maakt Janneke proseccogelei met zomerfruit.

    • Janneke Vreugdenhil