Alfonso Mucha

Alfonso Mucha Montpellier De Tsjechische ontwerper en schilder Alfonso Mucha (1860-1939) werkte vanaf 1888 in Parijs. Zijn werken zijn onlosmakelijk verbonden met de Jugendstil. Hij werd beroemd door zijn affiches voor de Franse actrice Sarah Bernhardt, de ster van het Parijse theater. Na 1914, terug in Praag, legde hij zich toe op het schilderen van historiestukken. Het retrospectief in Musée Fabre met 200 affiches, tekeningen, doeken, foto’s, juwelen en meubels, toont alle aspecten van Mucha weelderige bloemmotieven en vrouwen als godinnen. T/m 20 sept, www.museefabre.fr A visitor looks at a painting named "Hommage respectueux de Nestle" (respectful tribute to Nestle) by Czech artist Alfons Mucha, on June 23, 2009 at the Fabre museum in Montpellier, southern France, during an exhibition dedicated to Mucha's work. The exhibition runs until September 20, 2009 in Montpellier and will then be presented in Munich. AFP PHOTO PASCAL GUYOT AFP

Montpellier

De Tsjechische ontwerper en schilder Alfonso Mucha (1860-1939) werkte vanaf 1888 in Parijs. Zijn werken zijn onlosmakelijk verbonden met de Jugendstil. Hij werd beroemd door zijn affiches voor de Franse actrice Sarah Bernhardt, de ster van het Parijse theater. Na 1914, terug in Praag, legde hij zich toe op het schilderen van historiestukken. Het retrospectief in Musée Fabre met 200 affiches, tekeningen, doeken, foto’s, juwelen en meubels, toont alle aspecten van Mucha weelderige bloemmotieven en vrouwen als godinnen. T/m 20 sept, www.museefabre.fr