6 redenen om tv te kijken

Zenuwslopend

1 Quiz

Met het mes op tafel

Ned.2, 20.50-21.20u.

Kampioensseizoen van de quiz onder leiding van Joost Prinsen: winnaars van eerdere afleveringen nemen het tegen elkaar op.

2 Thriller

Unbreakable

België Eén, 21.05-22.55u.

Vierde film van de regisseur Night Shyamalan is net als zijn megahit The Sixth Sense een spookachtige thriller en in veel opzichten ook een echt vervolg. Andermaal een meditatieve atmosfeer en een fenomenale rol voor Bruce Willis, nu als veertiger die als enige een ernstig treinongeluk overleeft en zich voor de vraag geplaatst ziet wat de bedoeling is van die wonderbaarlijke redding. Een mysterieuze Samuel L. Jackson staat hem bij. (M. Night Shyamalan, 2000)

3 Reportage

Operatie Van der Most

Ned.2, 21.20-22.00u.

Topondernemer Hennie van der Most redt ondernemers die op de rand van faillissement verkeren.

4 Reportage

Nu we er toch zijn op vakantie

Ned.3, 21.50-22.30u.

Eddy Zoey en zijn camera- en geluidsman testen de gastvrijheid in Engeland. Ze bellen lukraak aan bij nietsvermoedende Britten, op zoek naar een kop koffie of een slaapplek. Maar het blijkt een stuk lastiger dan in Nederland. Vanavond zijn ze in Oxford.

5 Docu

Het uur van de wolf: de omstreden foto’s van Sally Mann

Ned.2, 22.40-23.45u.

Deze documentaire vertelt het verhaal van de eigenzinnige en spraakmakende Amerikaanse fotografe Sally Mann (1951). Zij zoekt haar onderwerpen bewust dicht bij huis. In 1992 breekt ze door met een serie zwart-wit foto’s van haar kinderen: ‘Immediate Family’. Omdat haar kinderen er vaak naakt op staan, rijst in Amerika de vraag of dit kunst is of toch kinderporno. Mann ontketent zo onbedoeld een discussie die haar werk meteen beroemd maakt.

6 Thriller

Caché

Ned.2, 23.45-01.40u.

Michael Hanekes spraakmakende en veelbekroonde Caché is een wurgende politieke thriller die zich afspeelt in hartje Parijs. De film houdt de intelligentsia een spiegel voor en verwijst onder meer naar het Franse koloniale verleden. Het verhaal draait om een Frans echtpaar, hoogopgeleide mensen die werkzaam zijn in de culturele sector en die op een dag worden geconfronteerd met vreemde, anonieme videobrieven, tekeningen, ansichtkaarten en telefoontjes – om de kriebels van te krijgen. George (Daniel Auteuil) en Anne (Juliette Binoche) raken steeds angstiger en geïrriteerder. (Michael Haneke, 2005)