5 redenen om uit te gaan

Fadofilm in de open lucht

1 muziek

a balladeer

Den Haag: Openluchttheater Zuiderpark. Za 20.30u. www.paard.nl

Inspiratie voor de songs van de Amsterdamse band a balladeer zijn door liedjesschrijver Marinus de Goederen opgedaan in ‘the land of the free and the home of the brave’, Amerika.

2 festivalmarkt

Summer Darkness

Utrecht: Domplein. Vrijdag t/m zondag. www.summerdarkness.nl

Sommige onderdelen van het dark-underground festival Summer Darkness zijn ook toegankelijk zonder kaartje. Zoals de gothic en fantasy-markt op het Domplein, met optredens van o.a. Embrun, Dandelion Wine, Kelten Zonder Grenzen en Orfeo.

3 dance

Rekord3r marathon

Whoosah in Scheveningen (za 16.00-01.30u, gratis) & Off_Corso in Rotterdam (za 23.00-06.00u, 12,99/15,99 euro). www.rekorder.nl

De Rekord3r marathon begint op het Scheveningse strand, waarna het feest rond de nacht verhuist naar de Rotterdamse Off_Corso voor de afterparty van de Fit For Free Dance Parade. Met o.a. Secret Cinema, Benny Rodrigues, Warren Fellow, Wouter de Moor, Olene Kadar, Sandrien en Joey Daniel.

4 muziek

Offtracks 01

Rotterdam: WMDC. Vr 20.00u. www.myspace.com/offtracks

In het WMDC komt een groep muzikanten, vj’s, producers en mediakunstenaars samen die zich bezighoudt met elektronische muziek en andere crossmediale kunstvormen waarin beeld en geluid verweven zijn. O.a. Ben Stokes, Two Things, Bruno da Silva and Eniless, Hielke Praagman en Hanyo van Oosterom.

5 openluchtfilm

Sunsets: Fado

Amsterdam: bordes van het Filmmuseum. T/m 4 sept. Vr 21.30u. Entree: 3 euro. www.filmmuseum.nl

Elke vrijdagavond presenteert het Filmmuseum een openluchtfilm, variërend van stomme filmklassiekers tot hedendaagse arthouse-films. Vanavond: Fados (Carlos Saura, 2007), een muziekdocumentaire over de rijke geschiedenis van de fadomuziek.