Verdachten in zaak mensenhandel blijven vastzitten

Zwolle, 6 aug. - De twee vermeende kopstukken van een bende mensenhandelaren blijven in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Zwolle gisteren bepaald. De zogenoemde Koolvis-zaak begint in oktober. Het gaat om een bende die de afgelopen jaren minderjarige Nigeriaanse meisjes via Nederland in onder meer Italië in de prostitutie bracht. De bende gebruikte voodoo als middel om de meisjes in haar macht te krijgen. De advocaten van de twee hoofdverdachten, de 44-jarige Amsterdammer A.O. en G.E. (36) uit het Britse Sheffield, leverden kritiek op het Openbaar Ministerie dat toegezegde dossierstukken niet op tijd zou leveren. In 2007 verrichtte de politie in de zaak 25 aanhoudingen in onder meer Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Later hield de politie in Italië nog eens 51 verdachten aan. In Zwolle staan elf verdachten terecht.