Terreurverdachten zijn overgedragen

Rotterdam. De vier mannen die in Kenia waren aangehouden, omdat ze onderweg zouden zijn geweest naar een jihadistisch trainingskamp in Somalië, zijn gisteren aan Nederland overgedragen. De vier terreurverdachten, drie Nederlanders en een Marokkaan met een Nederlandse verblijfsvergunning, worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris, zei een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM). De vier 21-jarige mannen zaten sinds afgelopen donderdag vast in België, waar ze na hun uitzetting uit Kenia naartoe waren gebracht. Waar gisterochtend rond 10.00 uur de overdracht tussen België en Nederland heeft plaatsgevonden, heeft het OM niet bekendgemaakt. Justitie verdenkt de vier mannen van deelname aan een terroristische organisatie. Vorige week pakte de Keniaanse politie de vier mannen op bij de grens met Somalië.