Pechstein: ISU maakte fouten

Berlijn, 6 aug. - De van doping verdachte Duitse schaatsster Claudia Pechstein voert vormfouten van de internationale schaatsbond ISU op in haar verdediging. Pechstein liet vandaag weten dat de ISU volgens haar fouten heeft gemaakt in de procedure die leidde tot haar tweejarige schorsing. De ISU vond in februari bij de WK allround zodanig afwijkende bloedwaarden bij de olympisch kampioene dat ze werd geschorst. Pechstein betoogde dat de schaatsbond een zootje heeft gemaakt van de tests. Zo zou één bloedmonster in verschillende laboratoria onderzocht zijn met verschillende uitkomsten. Volgens Pechstein werd bij een monster in een Duits lab een percentage van 2,4 gemeten, terwijl hetzelfde monster bij een andere laboratorium 1,3 procent aangaf. Ook zou er onzorgvuldig zijn omgesprongen met bloedstalen van Pechstein. Bij het sporttribunaal in Lausanne loopt een procedure waarmee haar schorsing ongedaan wil maken.