Minder warm

Er volgt een weersverandering. Na een aantal dagen met flink wat zon en ook behoorlijk hoge temperaturen wordt het minder warm. Bovendien ligt er de komende dagen een buienstoring in de buurt, waardoor het niet overal droog blijft.

Vanavond is het nog lang warm. Pas na middernacht zakt de temperatuur onder de 20 graden, maar veel lager dan 16 of 17 graden komt het kwik niet. Er staat nauwelijks wind en een groot deel van de nacht is het helder. Tegen de ochtend schuift er echter over het zuidwesten van het land wat bewolking.

Morgenochtend valt in Zeeland, Zuid-Holland en misschien ook in het westen van Noord-Brabant wat regen. In het noordoosten is het zonnig. Later in de ochtend breekt ook in het westen de zon door, maar tegen de avond komen vanuit het zuiden enkele regen- en onweersbuien opzetten. Er staat weinig wind en de lucht is erg vochtig, waardoor het broeierig zal aanvoelen. Aan zee wordt het door een zeebries rond de 23 graden, terwijl het in het oosten een graad of 30 wordt.

In het weekend is de warme lucht verdreven. Het wordt ’s middags tussen de 20 en 23 graden. De verschillen tussen Groningen en Zeeland zijn groot. In het noordoosten overheerst dan de bewolking en er valt soms regen. In het zuidwesten blijft het overwegend droog, met ruimte voor zon.