Laat meteen je foto's zien met de projectorcamera

hebben Nikon S1000PJ: camera met ingebouwde projector

hebben * * *

Nikon S1000PJ: camera met ingebouwde projector

Nikon lijkt de oplossing gevonden te hebben voor een prangend probleem: hoe laat je zoveel mogelijk mensen meekijken met de foto’s op je digitale camera, zonder pc of tv in de buurt? De Coolpix S1000PJ is een fotocamera met ingebouwde projector. Foto’s kunnen geprojecteerd worden op een oppervlak, tot een beelddoorsnede van ruim één meter. Nikon levert er voor het gemak een statiefje en een afstandsbediening bij.

Een compactcamera met projector, dat klinkt handig. De meeste mensen drukken immers maar een fractie van hun digitale foto’s af. Ze gebruiken liever de camera zelf als fotolijstje, maar dat heeft zijn beperkingen.

Met een projector hoef je niet meer met de hele visite hijgend in je nek door je fotoverzameling te bladeren.

De vraag is hoe goed zo’n mini-projector is. De meeste led-projectoren die tot nu toe op beurzen te zien waren, hebben niet zoveel lichtopbrengst. Ook de helderheid van de Nikon houdt te wensen over. Die bedraagt tien lumen, en bij het inschakelen van de projector houdt de batterij het niet meer dan een uur vol.

Daarnaast worden de foto’s van de Coolpix S1000PJ (12,1 megapixel, 5x zoom) in een behoorlijk lagere resolutie weergegeven. Om een geslaagde diapresentatie te geven moet je eigenlijk in een donkere ruimte zitten.

De prijs van deze gimmick: 449 euro, verkrijgbaar vanaf september.

Marc Hijink

Lees meer over de Coolpix S1000PJ op nrc.nl/hebben